Для тех, кто не был на занятии сегодня.

Найти и исправить ошибки в глагольных и причастных формах.


Видя Святая Дева дивное и новое о Себе промышление Божие, яко Раба Господня, присно готовая творити волю Его, возопи: Аллилуиа.
Разум недоразумеваемый глагола ангельскаго разумен Тебе, Пречистая, творяще Господь, управи шествие Твое к горе Афонстей, идеже проповедася Тобою Евангелие, и тако явишася жребий Твой.
Имущи промышление о жребии Своем, людех Иверския земли, устроила еси в месте, идеже Сама к Афону пристала еси, обитель роду их, в тихое приста-нище ищущим спасения, хотя даровати ей в щит и ограждение икону Свою.
Видеша иноцы Святыя горы в мори яко столп огнен, егоже верх досязаша небеси, яко солнце сияющее, и в нощи притекоша к краю моря и, видевши святую икону Богоматере, по морю носимую силою свыше, возопиша Благодатней:
Боготечную икону Свою дати хотя Иверстей обители, рекла еси, Богомати, пре-подобному Гавриилу: иди с ликом иноков к брегу моря, сниди в пучину и приими икону Мою. Он же, верою и любовию окриляемь, по воде, аки по суху, ходяще, прият ю во объятия своя и, достиг сокровища, веселящеся пояше: Аллилуиа.
Видеша иноцы иверстии многажды икону Богоматере из храма в верху врат монастырских на стену града незримою силою изнесенную, ужасашеся и стояше, зовуще к ней таковая
Проповедника творяща Гавриила воли Своея, рекла еси к нему, Владычице: не приидох хранима быти от вас, но да буду Аз Хранительница ваша не токмо в настоящем, но и в будущем веце.
Возсия радость велия слышавшим Твоя, Богомати, обетования, и Тебе, Небесней Вратарнице, храм на вратех обители с веселием иноцы воздвигоша и возопиша тако:
Хотящу иногда злочестивому Амире обитель Иверскую разорити, скоро познах крепкое обители заступление от Богоматере, увидевши корабли своя в пучине моря погрязшия и ратники изгибшия. И пришед со смирением, сребро и злато в обитель даяше, молитвы прося. Иноцы же, видевше сия, возопиша к Богу: Аллилуиа.
Новыя и безчисленныя чудеса показа Богоматерь, в обители оскудение вина, муки и елея восполняющи, бесныя исцеляющи, хромым хождение даруя, слепым прозрение и всяк недуг врачующи, да, видяще чудеса сия, воспевают Тебе: